Oude terminals TSG vervallen per 30 april 2019

Vanaf november 2018 is TSG gestart met het vervangen van verouderde terminals. Het betreft met name de Crypto VGA 1 (outdoor) terminal en de VeriFone VX810 (indoor).

 

Om gebruik te kunnen blijven maken van deze terminals voor bank- en kredietkaarten is het van belang dat de terminals voorzien zijn van een geldig certificaat.Voor de VX810 geldt een expiratiedatum van 30 april 2019. Voor de Crypto VGA 1 terminal is de expiratiedatum inmiddels verlengd tot 31 december 2019 (was 30 april 2019). Na de expiratiedatum mogen de terminals niet meer gebruikt worden voor bank- en kredietkaarten. Deze data hebben betrekking op de geldigheidsdatum vanuit de Nederlandse banken en dienen strikt nageleefd te worden om te voorkomen dat de terminal wordt afgesloten (er kunnen zelfs boetes of chargebacks plaatsvinden).

 

Naast deze expiratiedatum hebben de terminals ook een ‘End of life’ datum (EOL). De EOL voor de Crypto VGA terminal ligt deze nog steeds op 1 januari 2019. Na de EOL kan TSG de CVGA1 terminal niet meer onderhouden zoals u  gewend bent. Bij een defect van de Crypto VGA1 zal TSG het PIN-pad dienen te vervangen door een nieuw Crypto VGA2 PIN-pad. Deze kosten vallen buiten het all-in servicecontract van DVP en worden apart gefactureerd. Dergelijk scenario is zowel operationeel als financieel nadeliger dan het proactief ombouwen van de bestaande PIN-pad’s.

 

Heeft u het all-in servicecontract van DVP en wilt u weten of u ook gebruik maakt van deze terminals bel naar 010 -281 91 92 of mail naar info@devrijepomp.nl